Aankomst in Krakow - Reisverslag uit Krąków, Polen van Thomas Moons - WaarBenJij.nu Aankomst in Krakow - Reisverslag uit Krąków, Polen van Thomas Moons - WaarBenJij.nu

Aankomst in Krakow

Door: Tho

Blijf op de hoogte en volg Thomas

24 September 2009 | Polen, Krąków

Na een rit van ongeveer 14 uur krap in de auto zitten zijn we dan eindelijk aangekomen in de stad waar alles kan en mag!
Met enig geluk wisten we vrij snel een plekje voor deur te bemachtigen. Het eerste wat ik deed is checken of de lift werkt. Helaas kwam ik met het slechte nieuws naar buiten, de lift werkt niet, dat wordt sjouwen mannen! Na een keer of 5 de trap op en neer lagen dan eindelijk alle spullen boven. Toen begon het gevloek op de huurbaas die ons van alles had beloofd. Zoals te verwachten was maar de helft geregeld. Dus meteen een boze mail sturen naar de huisbaas dat we het absoluut niet mee eens zijn.

Door alle shit waren we bijna vergeten dat we nog niet gegeten hadden. Dus Stef en ik gingen op eerste verkenning uit in onze buurt. Uiteraard het eerste wat we deden is even de lokale drankwinkel binnen. Niet te vergeten moesten we ook een poolse simkaart aanschaffen. Gelukkig had het vrouwtje in de winkel de engelse taal volledig onder controle. Dus met wat handgebaren hadden we eindelijk gevonden wat we nodig hadden, maar toen kwam het betalen. Kaart nr 1, nr 2, nr 3 enz. telkens weer deze kaart wordt niet geaccepteerd. Uiteindelijk hebben we dus nog geen pools nummer. Morgen dan hopen op meer succes.

Maar goed. Een uur later, 100 PLN armer, 24 halve liters, een fles bacardi en 10 hotdogs rijker begonnen we ons dan eindelijk wat beter te voelen. Inmiddels gestrand op de ultra luxe uitgeklapte hoekbank met een ijskoude halve liter in onze rechter hand en links een baco kregen we een telefoontje van de huisbaas dat hij even langs komt alles te fixen. Ja hoor, hij is net langs geweest en we hebben toch besloten om niet te gaan voor bureau's maar voor 2 persoonsbedden! Heel verstandig al zeggen we zelf. Een geluk dat de huisbaas zo flexibel is al rubber. We gaan zo even de stad in voor een versnapering. Morgen meer nieuws uit Krakow. Do widzenia